ervaren interim KAM-coördinator biedt daadkrachtige aanpak

DSM Limburg, enginering plastics
drogerij Hartog, familiebedrijf
Quest international, BRZO bedrijfsbrandweer
HVC optimalisatie en ontwikkeling

De persoon die de KAM coördinatie doet

Alhoewel ieder bedrijf weer verschilt van een ander, weet ik de mechanismen vlot te herkennen om de KAM coördinatie goed inhoud te geven. De combinatie van luisterend oor en oplossingsgericht denken leveren een soepele samenwerking op. De veelzijdigheid wordt hieronder toegelicht.

ISO-normen

Het werken met ISO-normen is duidelijk en helder, want de chemische industrie loopt hierin al jaren voorop. Na de start bij DSM in Limburg kom ik normering en veiligheid steeds weer tegen. Ook bij het familiebedrijf Hartog is kwaliteit en veiligheid deel van het arbeidsproces, waarbij het bewustzijn van erg groot belang.

De interne en externe audits bij HVC en nu bij het begeleiden van andere bedrijven leveren het overzicht, dat nodig is de actiepunten op waarde te schatten. De begeleiding munt uit door effectiviteit, zodat verbetering hand in hand gaat met behalen van audit zonder minpunten. De bereikte Ohas 18001 bij Monsanto is hiervan een voorbeeld, omdat in de interim periode het systeem de juiste input kreeg om zonder minor de audit te halen. DE ISO-9001 bij Connection Systems vordert gestaag met reeds geboekte winst.

kennis en opleiding

HTS-chemische technologie biedt de basis voor inzicht/rapportage en het nieuwe traject. De achtergrond in verschillende branches komt goed van pas de situatie op de juist gewogen manier in te schatten. De combinatie van langere tijd op de werkvloer en rapporterend aan directie is van groot belang directies de juiste informatie te leveren, zodat zij de juiste beslissing te nemen. Met de verschillende bedrijven mooie stappen vooruit geboekt. De opleiding hvk levert de goede actuele kennis van wet- en regelgeving, de scriptie is bijna afgerond.

werkmethode KAM coördinatie

Zelfstandig ga ik aan de slag. Ik initieer mijn eigen werkzaamheden, die in het directe belang zijn van de KAM coördinatie. De verschillende taken voer ik consequent en daadkrachtig uit. De omgeving waarin ik werk is van grote invloed op welke manier het eigenaarschap en klantgerichtheid vorm krijgt. De positieve opstelling en het gevoel voor gevoelens en belangen van anderen maken dit mogelijk, zodat vooruitgang zichtbaar is. Het adviseren en overtuigen vraagt maatwerk, want in het netwerk spelen vele zaken. Met flexibiliteit, maar ook stressbestendigheid, weet ik te schakelen tussen operationeel en directie niveau. Het helder en vlot overbrengen van de boodschap kan zowel mondeling als schriftelijk. Het draagvlak bepaalt of de verbetering door kan zetten, want het overwinnen van tegengestelde belangen en weerstanden kan soms best lastig zijn. Mijn voertaal is Nederlands, maar weet mij goed in het Duits en Engels uit te drukken.

software en techniek, alles voor de KAM coördinatie

Microsoft Office heeft weinig geheimen en waar nodig pas ik de macro’s aan in Visual Basic, soms met gebruik van wat SQL Er zijn meer technische systemen, waaronder ook de sheets en sites van Google. Daarmee lever ik producten voor kleine agile bedrijven, wat nu bij enkele bedrijven reeds werkt. Te denken valt aan een kasboek en interne audit.