OSWF, consultancy en ZZP

Operational Safety West-Friesland is de paraplu waaronder consultancy, inhuur als ZZP en het leveren van software producten vallen. Het begeleiden van bedrijven en interim KAM-coördinatie is de ruggengraat van het bedrijf. Uitgebreide kennis van het Office-pakket en Google-producten maken effectieve bijdrage zeer goed mogelijk. 

Het doel van OSWF is veilig werken tot een normaal onderdeel van het gedrag en werkzaamheden te brengen. Onbewust de juiste veilige keuzes maken is hetgeen de wereld er wat mooier uit zal laten zien. Logisch werken en veiligheid gaan erg goed samen is de gedachte.

Of het in consultancy of ZZP interim is; vakkundig en oplossingsgericht pak ik lastige dossiers aan, waardoor tijd vrijkomt voor nieuwe ontwikkelingen. Het is de balans tussen het moeten en het willen waar alle aandacht naar uitgaat.

Met illustraties en onderbouwde cijfers wordt de boodschap overgebracht, waarbij de aandacht voor details duidelijk aanwezig is. 

Belangrijk voor OSWF is de SWOT-analyse: de kracht en zwakte bekijken, maar ook de kansen en bedreigingen. Dit is de basis van het logo van OSWF. Het vlinderdasmodel, de bowtie, pas ik veel toe, want dit geeft visueel duidelijk weer waar de barrières en repressie liggen. 

OSWF

OSWF is ontstaan uit de nood bedrijven te begeleiden naar VCA* of deze te houden. De opgedane ervaring in consultancy levert een reeks aan producten in de software om de werklast te verminderen. De werking van Google sites biedt tal van mogelijkheden op een geheel nieuwe manier de administratie te voeren. Duidelijk is dat ook in het onderwijs op dit gebied nog veel te leren valt. Tegelijkertijd worden veel meer toepassingen ontdekt, met zo enorm veel potentieel, de sky lijkt de limit. De meest voorkomende toepassingen heb ik in een drietal producten ondergebracht.

Interim SHE-management als ZZP’er is dé manier om bedrijven en organisaties de goede zet vooruit te geven. Tastbare resultaten vormen het product van effectieve inzet van mens en middelen, dit kan door mijn brede achtergrond en werkervaring. Herkenning en vaardigheden maken het mogelijk een volwaardig gesprekspartner te zijn voor zowel medewerker als directie. Met sprekende illustraties is de boodschap op een logische manier voor een ieder begrijpelijk. 

Procestechnologie en veiligheidskunde zijn de pijlers waarop OSWF gefundeerd is. Wanneer er machines zijn die bewerkingen uitvoeren is procestechnologie ook aanwezig. De wijze waarop de techniek de mens helpt is belangrijk, waarbij de interactie van mens en machine in de veiligheidskunde centraal staat. Natuur en milieu zijn belangrijke randfactoren van bedrijven en organisaties. Daarnaast is de invloed van computersystemen zo groot geworden, zodat de invloed van digitale processen een zekere invloed hebben op de beleving van het werk. Je moet dan denken aan het geleefd worden door de geschapen systemen waarin de mens zijn of haar weg moet weten te vinden.